Mer underhållsfritt efter fönsterbyte

25 augusti 2021 patrick pettersson

Man byter fönster för att förnya därhemma, få en modern design eller av rent praktiska anledningar. De gamla träfönstren behöver målas med jämna mellanrum, färgen flagar, rutorna är fula och man har tröttnat på sina gamla fönster. 

Nya fönster är lätta att öppna, det är nytt trä i dem som dessutom är klätt utvändigt med aluminium så att de inte behöver målas. Detta bara för att nämna några fiffiga fördelar. Det finns också plastfönster av hög kvalitet, och många väljer dem. Det är inte billigt att byta fönster, men det är verkligen en investering som är väl värd sina pengar.

Spara på energin

Bland de praktiska fördelarna finns också att det bara är två sidor att putsa, och det är invändigt och utvändigt. Oavsett om man har tvåglasfönster eller treglasfönster ska man inte öppna dem alls. De isolerar på ett otroligt fint sätt både när det gäller värme och ljud. 

Man räknar på U-värdet på nya fönster, och ju lägre U-värde desto bättre isolerar fönstret. Det innebär en stor kostnadsbesparing på värmeräkningen när fönstren inte släpper ut värmen. Vem vill elda för kråkorna? Beställ dina nya fönster från en kvalitetsleverantör, så kommer du att vara nöjd under mycket lång tid framöver.

Ljudisolering på köpet

En extra fördel är att biltrafik inte är så störande efter ett fönsterbyte. Skällande hundar, kraxande fåglar och lekande barn är på ett behagligt avstånd när man har bytt fönster. Det är en bekvämlighet man upplever när man inte längre blir störd av oljud.

Jämför man med gamla fönster är det en otrolig skillnad i material. Förr i världen fick man fylla på med kitt för att fönstren skulle sitta på plats över huvud taget. Med ny teknik och produktutveckling har livet blivit bekvämare, och de nya fönstren är så gott som underhållsfria. Det är värdefullt, inte minst i sommarhuset.