Skalfasader Stockholm – En guide till leendet du alltid önskat

07 maj 2024 Rebecka Danielsson

editorial

Skalfasader har blivit en alltmer populär tandvårdslösning för den som söker ett vackert leende. I Stockholm finns det många kliniker som kan förverkliga just din dröm om en strålande framtoning. I denna artikel tar vi en närmare titt på vad skalfasader egentligen är, hur processen går till, och vilka fördelar det kan innebära. I slutet av artikeln rekommenderar vi även en tandläkarklinik där du kan få högkvalitativ vård för just ditt leende.

Vad är skalfasader?

Skalfasader är tunna lager av porslin eller komposit som appliceras på framtänderna för att förbättra deras utseende. Denna behandlingsmetod blir allt vanligare då den kan lösa en rad estetiska problem såsom missfärgningar, mindre tandbrott, gluggar eller ojämna tänder.

Varför välja skalfasader?

En av de största fördelarna med skalfasader är att det är en relativt snabb och skonsam process. Du kan få ett helt nytt leende på bara några få besök hos tandläkaren. Det är också en konservativ behandling, vilket innebär att tandläkaren endast behöver ta bort en liten mängd av tandens ursprungliga struktur för att fästa fasaden.

Hur går behandlingen till?

För att få skalfasader stockholm börjar man oftast med ett konsultationsbesök hos en tandläkare. Under detta besök diskuteras dina önskemål, förväntningar, och den bästa behandlingsplanen för dig. Därefter tar tandläkaren avtryck av dina tänder som används för att skräddarsy dina skalfasader.

Förberedelse och applicering

Efter att avtrycken tagits förbereder tandläkaren dina tänder genom att lätt slipa på dem för att skapa utrymme för fasaderna. En temporär fasad kan komma att användas medan den permanenta fasaden tillverkas. Därefter appliceras de skräddarsydda fasaderna på dina tänder. Denna process kräver stor precision och skicklighet för att uppnå ett naturligt och hållbart resultat.

Fördelar med skalfasader

Estetik och funktionalitet

Skalfasader är inte bara förbättrar estetiken utan de kan också återställa funktionaliteten hos tänderna genom att erbjuda en extra skyddande yta. De är även tåliga och kan hålla upp till 10-15 år med rätt skötsel. Med skalfasader får du ett leende som inte bara ser bra ut men också fungerar bra.

Ökad självkänsla

Ett vackert leende kan göra underverk för självkänslan och självförtroendet. Många människor som väljer skalfasader upplever en stor förbättring i hur de känner för sitt leende och i förlängningen hur de uppfattar sig själva.

Flyttstädning Skellefteå

Skalfasader i Stockholm

När du bestämt dig för att förändra ditt leende med skalfasader är det viktigt att välja en tandläkarklinik i Stockholm som har erfarenheten och expertisen som krävs. En klinik som rekommenderas för denna typ av estetisk tandvård är Mariatorgets Tandläkarmottagning. 

Varför Mariatorgets Tandläkarmottagning ?

Mariatorgets Tandläkarmottagning är en väl etablerad klinik i Stockholm som specialiserar sig på estetisk tandvård och skalfasader. Deras team av erfarna tandläkare arbetar med de senaste teknikerna och materialen för att säkerställa bästa möjliga resultat. Kliniken är känd för sin personliga vård och sitt engagemang i varje patients unika behov. Där kan du känna dig trygg i att ditt leende är i goda händer.

Om du funderar på skalfasader i Stockholm är det viktigt att göra en grundlig research och välja en klinik som kan erbjuda dig den vård och det resultat du förväntar dig. Med rätt behandling och klinik kommer du att kunna njuta av ett vackert och hållbart leende länge framöver. Besök Mariatorgets Tandläkarmottagning för att boka en konsultation och ta det första steget mot det leende du alltid har drömt om.